sunnuntai 25. marraskuuta 2012

Angie Sage: Saari

Viides Septimus Heap kirja alkaa siitä mihin edellinen osa jäi. Septimuksen ystävät Jenna, Beetle, Nicko ja Snorri ovat jääneet Kauppa-asemalle palattuaan Foryxien talosta, kun Septimus on viemässä parasvelho Marciaa ja äitiään Sarah Heapia takaisin Linnaan lohikäärmeensä Tulipärskeen selässä. Siellä Marcia korottaa Septimuksen ylemmäksi oppilaaksi, joka tarkoittaa, että Septimus saa lisää vastuuta. Siitä innostuneena Septimus lähtee samantien Marcian vastusteluista huolimatta hakemaan ystäviään kotiin.

Kauppa-asemalla muut ovat kohdanneet Jennan oikean isän Milon, joka on majoittanut heidät laivaansa.Milo on saanut hankittua jotain suunnattoman arvokasta ja salaperäistä, jota lastaa juuri laivaansa. Kun Septimus on noin vuorokauden ollut perillä on hän ja Jenna saaneet Milosta tarpeekseen ja he lähtevät yhdessä Beetlen kanssa lentämään kotiin päin vaikka myrsky uhkaa. Myrskyssä Tulipärske loukkaantuu vakavasti ja ystävykset haaksirikkoutuvat saarelle, jossa asuu Seireenin riivaama tyttö Syrah.

Zelda-täti taas on lähettänyt Susipojan suorittamaan vaarallista tehtävää, jonka suoritettuaan Susipojasta voisi tulla Zelda-tädin jälkeen seuraava turvaaja. Tehtävää suorittaessaan Susipoika tulee pelastaneeksi Septimuksen parjatun isoveljen Simonin tyttöystävän Lucy Gringen ja paetessaan noitia he tulevat hypänneeksi eräiden roistojen laivaan, joka on suuntaamassa juuri sille saarelle, jonne Septimus, Jenna ja Beetle ovat haaksirikkoutuneet.

Saari oli ihan kiva kirja. Se oli hyvin samantyylinen kuin aiemmatkin osat ja mitään uutta se ei oikein sarjaan tuonut lukuun ottamatta uusia olentoja dzinnejä, jotka ovat jonkinlaisia palvelijoita. Jatkoa Septimuksen seikkailuille oli ihan kiva saada ja kirja tuli luettua nopeasti. Oikeastaan se ei herättänyt kovin suuria tuntoja ja siksi siitä aika vaikea kirjoittaa mitään. Ihan kiva välipala kirja.
Arvosana: 3/5

Angie Sage: Saari (Syren)
Septimus Heap # 5
WSOY 2010
410 s.

2 kommenttia:

  1. Minulla oli hyvin samantyyppisiä ajatuksia Saaresta. Pimeä puolestaan nousi ensimmäisen osan seuraan toistaiseksi parhaiden sarjan kirjojen joukkoon.

    VastaaPoista