sunnuntai 17. maaliskuuta 2013

Ransom Riggs: Neiti Peregrinen koti eriskummallisille lapsille

Kuvan lähde: www.sets.fi
Siskoni ei lue aivan niin paljon kuin minä ja hän on hyvin valikoiva kirjojen suhteen. Minulta hän pyytää usein kirja suosituksia, mutta ehtona on että kirja ei saa olla täysin rakkaustarina eikä sijoittua menneisyyteen. Jostain blogista luin, että tämä Neiti Peregrinen koti eriskummallisille lapsille olisi samantyylinen kuin Rick Riordanin Percy Jackson kirjat, jotka ovat siskoni suosikkeja. Siksi päätin lukea tämän saman tien selvittääkseni olisiko se sellainen mistä siskoni tykkää.

Jakobin isoisä on aina kertonut Jakobille lapsuudestaan orpokodissa, jossa asui lapsia, joilla oli eriskummallisia kykyjä. Todistaakseen sanansa isoisä esitteli Jakobille kuvia näistä lapsista. Siitä huolimatta Jakob ei uskonut häntä ennen kuin isoisä surmataan ja Jakob näkee surmapaikalla hirviön. Selvittääkseen puhuiko isoisä sittenkin totta Jakob matkustaa isänsä kanssa sille saarelle, jolla orpokoti sijaitsi. Siellä Jakob saa kuulla, että orpokoti tuhoutui pommituksissa toisessa maailmansodassa ja kaikki sen asukit kuolivat. Jakob saa kuitenkin selville, että lapset eivät kuolleetkaan silloin.

Kirjan takakansi tekstistä saa kyllä sellaisen kuvan, että tämä on jonkinlainen kauhukertomus, mitä se ei todellakaan ole vaan oikeastaan ihan tavanomainen fantasia kirja. Minulle se ei ollut mikään suuri yllätys, kun olin tästä kirjasta jo blogeista lukenut. Muutenkaan juoni ei mielestäni ollut kovinkaan omaperäinen, vaan perus sankari saa tietää olevansa hiukan erilainen kuin muut ja sitten taistellaan hirviöitä vastaan. Mielenkiintoisen mausteen tähän kirjaan kuitenkin antoi vanhat valokuvat, kuten esimerkiksi kirjan kannessa oleva leijuva tyttö. Jokainen kuva tai piirustus, joka kirjassa mainittiin löytyy kirjasta ja niitä oli ihan mielenkiintoista tutkia. Ilman niitä tämä kirja ei ehkä olisi ollut niin hyvä.

Neiti Peregrinen koti oli ihan mukavaa luettavaa vaikka ei kuitenkaan aivan huippu. Mielenkiintoisinta kirjassa oli lukea eriskummallisista lapsista ja heidän eri kyvyistään sekä tutkia lapsia kuvaavia valokuvia. Myös kirjan hirviöt kalmiot ja kuoriot oli tarpeeksi pelottavia luodakseen jännittävää tunnelmaa kirjaan. Siis ihan nautittava tarina, jota taidan suositella siskollenikin.
Arvosana: 4/5

Ransom Riggs: Neiti Peregrinen koti eriskummallisille lapsille (Miss Peregrine's Home for Peculiar Children)
Shildts & Söderströms 2012
350 s.

30Koetus tilanne: 7 499 / 30 000

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti