lauantai 8. kesäkuuta 2013

Siiri Enoranta: Gisellen kuolema

Tätä kirjaa en olisi luultavasti muuten lukenut, jollen olisi lukenut siitä jostain blogista. Se ei ole sellainen kirja millaisia yleensä luen, mutta se vaikutti mielenkiintoiselta.

Linnea on asunut 7-vuotiaasta Tukholmassa tätinsä luona ja tanssinut balettia tädin tanssikoulussa. Mutta sitten Linnea loukkaa polvensa ja tanssi ura on mennyttä. Linnea palaa kotiinsa Suomeen, missä Linneasta vieraantunut perhe yrittää auttaa Linneaa pääsemään yli unelmansa murskaantumisesta.

Gisellen kuolema on aika surullinen kirja. Unelman murskaantumisen lisäksi siinä käsitellään kiellettyä rakkautta, kun Linnean isoveli Joel huomaa rakastuneensa Linneaan. Perheen vanhemmatkin tuntuvat olevan ihan hukassa. Mitenkään piristävää tämän lukeminen ei todellakaan ollut. Se oli kuitenkin mielenkiintoinen kirja ja kirjan kieli oli mielestäni hyvin kaunista.

Minä menin Linnean huoneeseen jonakin aamupäivänä ja kun kukaan muu ei ollut kotona. Huoneessa tuoksui keinotekoisilta villivadelmilta, mutta myös joltakin villimmältä joka oli Linnea itse. Lattia oli vuorattu vaatteilla, nurkassa oli vieläkin yksi purkamaton matkalaukku. Vetoketju ei ollut kiinni, raotin kantta. Päällimmäisenä oli kolmet nuhjaantuneet balettitossut, niiden alla tylliä tylliä tylliä. Linnea piti menneisyyttään matkalaukussa.
(Gisellen kuolema s.40)

Gisellen kuolema oli mielenkiintoinen, mutta hyvin surullinen kirja. Se oli myös hyvin lyhyt, mikä oli ihan hyvä. Ei tuollaista synkistelyä olisi kuitenkaan jaksanut kovin paljon kauemmin lukea. Gisellen kuolema oli ensimmäinen lukemani Siiri Enorannan kirja, mutta tämän jälkeen taidan tutustua hänen muuhunkin tuotantoonsa. 
Arvosana: 4 / 5

Siiri Enoranta: Gisellen kuolema
Robustos 2011
151 s.

30Koetus tilanne: 15 491 / 30 000

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti