maanantai 5. elokuuta 2013

Annukka Salama: Piraijakuiskaaja

Käärmeenlumooja teki alkuvuodesta niin suuren vaikutuksen, että jatkoa sille odotti aivan innoissaan. Siis kun Piraijakuiskaaja ilmestyi kirjastoon oli se heti haettava sieltä.

Unna ja Rufus lähtevät Kaliforniaan selvittelemään Unnan vanhempien kohtaloa. Mukaan lähtee tietenkin koko faunoidijengi, joten myös hauskanpitoa on luvassa. Kaliforniassa jengi tutustuu sisaruksiin Nemoon ja Edeniin, jotka ovat joutuneet hankaluuksiin tapettuaan metsästäjän ihmisten nähden.

Pelkäsin hiukan etukäteen, että tulen pettymään tähän, kun Käärmeenlumooja oli niin hyvä, mutta onneksi olin väärässä. Piraijakuiskaaja oli aivan yhtä ihana kuin Käärmeenlumooja. Faunoidijengin jutuille sai taas nauraa ja Unnan ja Rufuksen suhteen kehittymisestä oli mukava lukea. Uusista hahmoista varsinkin Eden oli mielenkiintoinen, kun taas Nemo jäi hiukan etäiseksi. Kaiken kaikkiaan Piraijakuiskaaja oli hyvin viihdyttävä kirja, jonka parissa aika lensi kuin siivillä. Kirjan loppu jäi pitkäksi aikaa kaihertamaan mieltä. Saapa nähdä miten tässä jaksaa odotella jatkoa.
Arvosana: 5 / 5

Annukka Salama: Piraijakuiskaaja
WSOY 2013
377 s.

Faunoidit:
Käärmeenlumooja
Piraijakuiskaaja
Harakanloukku (ilmestyy 2014)

1 kommentti:

  1. Itsekin tuon luin ja aika lailla samoilla linjoilla liikuin vähän kaikesta :)


    Ps. Korjaa tuo Anukka Annukaksi ;)

    VastaaPoista