sunnuntai 20. lokakuuta 2013

Cassandra Clare: Kadotettujen sielujen kaupunki

Viimeinkin sain tämän Varjojen kaupungit sarjan viidennen osan käsiini. Olen sarjan aiemmista osista pitänyt aika paljon, vaikka se ei aivan suosikikseni ylläkään. Siksi odotukset tämän kirjan suhteen oli aika kovat.

Kirja jatkuu siitä mihin edellinen osa Langenneiden enkelten kaupunki jäi. Jace ja kuolleeksi luultu Sebastian ovat kadonneet. Klaavi on etsinyt heitä jo pari viikkoa, mutta vähitellen muut asiat alkavat mennä tärkeysjärjestyksessä ohi. Clary, Isabelle, Alec ja Simon eivät ole kuitenkaan valmiita vielä luovuttamaan. Löydetäänkö Jacea ja jos löydetään onko hän enää oma itsensä?

 Kadotettujen sielujen kaupungin lähtökohta on mielenkiintoinen. Pian kuitenkin alkaa tuntua, että kirja junnaa vähän paikallaan. Pidän siitä, että tässä sarjassa ei seurata vain yhtä paria, vaan heitä ja samalla näkökulmia on useita. Erityisesti tässä osassa ilahdutti Jordanin ja Maian suhteen seuraaminen. Kirjan henkilöistä suurin osa on myös sellaisia, joista pidän ja joiden elämää on ihan mukava seurata. Oli myös ilahduttavaa huomata, ettei kirjan pahista, Sebastiania, kuvata aivan täysin pahana ja hetkittäin jopa pidin hänestä, vaikka yleensä on pahiksista välitä.

Vaikka tätä kirjaa enimmäkseen oli ihan mukava lukea, se ei kuitenkaan aivan täysi napakymppi ollut. Tuntui, että jotakin jäi puuttumaan. Oli ihan mielenkiintoista seurata saadaanko Jace takaisin, mutta loppuratkaisu oli aika helppo arvata etukäteen. Kaikesta huolimatta oli tämä ihan koukuttava kirja ja seuraavaa osaa odottaa jo.
Arvosana: 4 / 5

Cassandra Clare: Kadotettujen sielujen kaupunki
Englanninkielinen alkuteos:City of Lost Souls (2012)
Otava 2013
488 s.

Varjojen kaupungit:
Luukaupunki
Tuhkakaupunki
Lasikaupunki
Langenneiden enkelten kaupunki
Kadotettujen sielujen kaupunki
City of Heavenly Fire (ilmestyy englanniksi 27.4.2014)

30Koetus tilanne: 27 137 / 30 000

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti