sunnuntai 6. lokakuuta 2013

Diana Wynne Jones: Rnsyilevä talo

Seuraavaksi lukuvuoroon pääsi Liikkuva linna sarjan viimeinen osa. Samalla myös keskeneräisten sarjojen joukko vähenee jälleen yhdellä.

Charmain Baker rakastaa lukemista. Mutta sitten hänen Sempronia-tätinsä pakottaa Charmainin ylisuojelevan äidin päästämään Charmainin vahtimaan isosetänsä Williamin, kuuluisan velhon taloa, siksi aikaa kun tämä menee toipumaan salaperäisestä sairaudesta keijujen luokse. Charmain ottaa mahdollisuuden itsenäistyä innolla vastaan, mutta se ei ole helppoa, varsinkin kun häntä ei ole opetettu tekemään mitään kotitöitä. Jo tiskaaminen ja ruoan laitto vaikuttavat ylivoimaisilta tehtäviltä. Onneksi paikalle saapuu velho Williamille oppipojaksi Peter, jonka loitsut tuntuvat aina menevän pieleen. Charmain hankkiutuu myös töihin kuninkaan kirjastoon ja pääsee pian selvittämään minne kuninkaan verorahat katoavat. Samaa tulevat tutkimaan myös Sophie Pendragon suloisen Tuikku pojan kanssa.

Hiukan erilaisen Leijuvan linnan jälkeen Rönsyilevä talo oli hyvin samantyylinen kuin Liikkuva linna. On outo velhon talo, jota nuori tyttö pääsee tutkimaan. Charmain oli samaistuttava hahmo lukuintoineen, eivätkä muutkaan hahmot ärsyttäneet liikaa. Juonikin oli ihan mielenkiintoinen. Se ei kuitenkaan herättänyt kovin suuria tunteita. Eikä se missään vaiheessa pakottanut lukemaan vielä yhtä lukua. Tästä kirjasta, samoin kuin koko sarjasta, jäi sellainen olo, että oli se ihan kiva lukea, mutta ei se mikään suuri elämys ollut.
Arvosana: 3½ / 5

Diana Wynne Jones: Rönsyilevä talo
Englannin kielinen alkuteos:House of Many Ways (2008)
WSOY 2008
270 s.

Liikkuva linna -sarja:
Liikkuva linna
Leijuva linna
Rönsyilevä talo


30Koetus tilanne: 26 144 / 30 000

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti