torstai 7. helmikuuta 2013

Cecelia Ahern: Mitä huominen tuo tullessaan

Kuvan lähde: www.gummerus.fi
Tämän kirjan juonikuvaus vaikutti niin mielenkiintoiselta, että pakko se oli lukea. Aikaisemmin en olekaan lukenut mitään Ahernilta.

Tamara Goodwin on 16-vuotias tyttö, joka saa aina kaiken mitä haluaa. Sitten hänen isänsä tekee itsemurhan ja pankki vie Tamaralta ja tämän äidiltä koko heidän omaisuutensa. He muuttavat sukulaisten luo keskelle ei mitään. Tamaran äiti on täysin masentunut eikä tee muuta kuin syö ja nukkuu. Tamara taas pitkästyy varsinkin, kun tuntuu ettei talon emäntä Rosaleen anna hänen tehdä mitään. Sitten paikalle ilmestyy kirjastoauto, jota ajaa komea Marcus. Kirjastoautosta Tamara löytää oudon kirjan, joka on suljettu lukolla. Jostain syystä Tamaran on pakko saada tietää mitä kirjassa on. Kirja paljastuu päiväkirjaksi, jonka sivuilta Tamara huomaa pystyvänsä lukemaan mitä seuraavana päivänä tapahtuu. Päiväkirjan avulla Tamara alkaa vähitellen selvittämään millainen salaisuus Rosaleenilla ja tämän miehellä Arthurilla on.

Aluksi kirja ei oikein innostanut minua. Tamara oli ärsyttävä päähenkilö, joka vain velloi surussaan kuinka oli menettänyt kaiken. Rosaleenin käytöskin oli ärsyttävää. Vähitellen kuitenkin alkoi paljastua niin outoja asioita, että vähitellen kirjaa ei malttanut laskea käsistään, kun halusin vain selvittää mitä Rosaleen oikein salaili. Ja kirjan loppu oli hengästyttävän jännittävä.

Loppujen lopuksi huomasin yllättäen, että pidin tästä kirjasta aika tavalla. Tamarastakin alkoi vähitellen pitämään. Vaikka osan salaisuudesta arvasikin aika nopeasti niin koko totuus tuli minulle aika suurena yllätyksenä. Kaiken kaikkiaan ihan mielenkiintoinen kirja.
Arvosana: 4/5

Cecelia Ahern: Mitä huominen tuo tullessaan (The Book of Tomorrow)
Gummerus 2009
415 s.

30Koetus tilanne: 4 070/30 000

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti