lauantai 16. helmikuuta 2013

Terry Pratchett: Yövartiosto

Kuvan lähde: www.karisto.fi
Yövartioston komentaja Sam Vimes on juuri pidättämässä pahamaineista murhaajaa, Karsseria, Näkymättömällä yliopistolla, kun aikaan syntyy reikä ja sekä Vimes että Karsseri putoavat 30 vuotta ajassa taaksepäin. Pian Vimes huomaa ottaneensa kersantti Keelin henkilöllisyyden ja päätyneensä opettamaan juuri vartiostoon liittyneelle itselleen kaiken minkä osaa. Myös Karsseri päätyy Vartiostoon, mutta Patriisin pahamaineisten Nimettömien joukkoihin. Ankh-Morporkissa kuohuu ja siellä suunnitellaan kapinaa Patriisi Winderiä vastaan, joten yövartiostolla riittää töitä myös menneisyydessä.

Minun mielestäni Sam Vimesistä kertovat Kiekkomaailma kirjat ovat kaikkein tylsimpiä enkä tykkää ollenkaan Sam Vimesistä henkilönä ja siitä, kun hän pohtii mikä on oikein ja mikä väärin. Yleensä niissä kirjoissa kerrotaan yleensä myös mielestäni mielenkiintoisemmista henkilöist, kuten kaikki tuntevasta Porkkanasta ja ihmissusi Anguasta. Tämä kirja kuitenkin keskittyi täysin Vimesiin ja siksi en tykännyt siitä ollenkaan. Onneksi sentään Nobby oli mukana myös menneisyydessä. Idea kirjassa kuitenkin oli ihan mielenkiintoinen kuinka Vimes pohtii sitä kuinka paljon voi muuttaa historiaa ja pystyä silti palamaan takaisin omaan aikaansa. Tavallaanhan koko tapahtumaketju on Vimesille jo tuttu, koska on itse siellä myös nuorempana.

Kaiken kaikkiaan tämä kirja oli aika tylsä. Olihan se paikoin ihan hauska niin kuin Pratchettin kirjat yleensäkin, mutta minä en vain tykkää Vimesistä. Luultavasti se on suurin syy siihen miksi en tykännyt tästä kirjasta.
Arvosana: 2/5

Terry Pratchett: Yövartiosto (Night Watch)
Kiekkomaailma #29
Karisto 2010
s. 392

30Koetus tilanne: 4 813 / 30 000

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti