perjantai 24. toukokuuta 2013

Orson Scott Card: Sydäntuli

Nyt oli vuorossa viimeinen suomennettu osa Alvin sarjasta.

Alvin, Arthur Stuart, Totisesti Cooper ja Mike Fink sekä ranskalainen lintujen piirtäjä Jean-Jacques Audupon ovat päätyneet puritaanien alueelle, missä konstien käyttö johtaa noituus syytteeseen. Siellä he tapaavat Puhdas nimisen tytön, joka syyttää Alvinia noituudesta. Pian hän huomaa myös itse olevansa syytettynä samasta asiasta. Peggy, joka nykyään kutsuu itseään Margaretiksi, on Camelotissa päämääränään päästä kuninkaan puheille. Myös Alvinin veli Calvin on päätynyt sinne. Margaret ja Calvin huomaavat, että kaupungin orjissa on jotain outoa ja kumpikin alkaa omalla tahollaan selvittämään mitä.

Tässä kirjassa alkoi tuntua, että juoni toistaa itseään. Aivan kuin edellisessä osassa, myös nyt Alvin joutuu vangituksi ja oikeuden eteen. Ilmeisesti, kun kirjan yksi henkilö on asianajaja, täytyy hänelle saada töitä. Onneksi kirjassa oli myös toinen juonilinja, joka seurasi Margaretia ja Calvinia. Heidän selvittelynsä siitä mitä orjille oli tapahtunut ja mihin se johti oli mielenkiintoisempaa kuin Alvinin oikeudenkäynnin seuraaminen. Calvinkin oli tässä kirjassa hiukan miellyttävämpi hahmo kuin aiemmin. Toisaalta uusi inhokki hahmo oli noitatutkija Quil, joka suostui kuulemaan vain sen mitä itse halusi, voidakseen syyttää kaikkia mahdollisia noituudesta.

Sydäntuli oli ihan mielenkiintoinen kirja. Yhtään lähemmäksi Alvinin päämäärää kirjassa ei kuitenkaan tunnuttu pääsevän, mutta jälleen saatiin esiteltyä uusi henkilö, joka ilmeisesti liittyy Alvinin seuraan. Toisaalta Calvin alkoi nousta mielenkiintoisimmaksi henkilöksi tässä kirjassa ja on vaikea arvata millainen hänen roolinsa tulevaisuudessa tulee olemaan. Kaiken kaikkiaan ihan viihdyttävä kirja.
Arvosana: 4 / 5

Orson Scott Card: Sydäntuli
Englannin kielinen alkuteos: Heartfire (1998)
Otava 2001
383 s.

Alvin sarja:
Seitsemännen pojan seitsemäs poika
Punainen profeetta
Oppipoika Alvin
Kisälli Alvin
Sydäntuli
The Crystal City (ei suomennettu)

30Koetus tilanne: 13 928 / 30 000

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti