torstai 30. toukokuuta 2013

J.R. Ward: Uudestisyntynyt rakastaja

Viimeinkin sain viimeisimmän osan Mustan tikarin veljeskunta kirjasarjasta käsiini kirjastosta. Kauan sitä sai odottaakin. Taitaa olla melko suosittu kirja.

Tohrment suree edelleen shellaninsa Welsien kuolemaa. Sitten hän saa selville, että Welsie on jumittunut välitilaan eikä pääse vampyyrien taivaaseen Haipuun ellei Tohr onnistu päästämään hänestä irti. Olematon taas on vampyyri naaras, joka joutui kidnapatuksi nuorena. Hän ei ole vieläkään päässyt siitä yli ja alentaa itsensä palvelijaksi eikä anna kenenkään nähdä kasvojaan.  Samaan aikaan Xcor suunnittelee syöksevänsä Wrathin valtaistuimelta.

Minulla on ollut nyt näiden kirjojen lukemisessa monen kuukauden tauko ja kirjan alussa oli vähän hukassa mitä kaikkea aiemmin olikaan tapahtunut. Esimerkiksi Olemattoman tuloa vampyyrikartanoon ja hänen historiaansa en aluksi muistanut. Äkkiä edellisten kirjojen tapahtumat kuitenkin palautuivat mieleen, kun luin eteenpäin. Aluksi myös suuri kiroilun määrä ärsytti, mutta vähitellen se väheni tai siihen ei enää kiinnittänyt niin paljon huomiota.

Kirjan rakenne noudatti aika pitkälle samaa kaavaa kuin aiemmissakin osissa. Pääosassa on Tohr ja Olematon, mutta lisäksi kerrotaan Johnin ja Xhexin ongelmista, Qhuinnin ja Blayn jahkailusta ja Xcorista. Vaikuttaa siltä, että sota lessereitä vastaan on jäänyt taustaksi, kun uusi päävihollisen paikan on vienyt Xcor. Se on toisaalta hyvä ratkaisu, sillä Xcor ja hänen joukkionsa on mielenkiintoisempi kuin lesserit.

Uudestisyntynyt rakastaja oli aika koukuttava kirja. Koko ajan oli sellainen olo, että jos minä vielä yhden luvun lukisin. Kirja oli mielenkiintoinen ja Tohrin sekä Olemattoman toipumisesta oli mielenkiintoista lukea. Sivujuonetkaan eivät tällä kertaa tuntuneet tylsiltä vaan niitäkin jaksoi ihan hyvin lukea.
Arvosana: 4½ / 5

J.R. Ward: Uudestisyntynyt rakastaja 
Englanninkielinen alkuteos: Lover Reborn (2012)
Basam Books 2012
742 s.

Mustan tikarin veljeskunta -sarja:
Pimeyden rakastaja
Ikuinen rakastaja
Herätetty rakastaja
Paljastettu rakastaja
Sitomaton rakastaja
Uudestisyntynyt rakastaja
Rakastaja vihdoinkin (ilmestyy suomeksi syyskuussa 2013)
Mustan tikarin veljeskunta: Sisäpiirin tietoa 

30Koetus tilanne: 14 670 / 30 000

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti