perjantai 5. heinäkuuta 2013

Terry Pratchett: Posti kulkee

Kiekkomaailma kirjojen lukeminen jatkui taas. Nyt oli vuorossa jo sarjan 29. osa. Kovin suuri odotuksia minulla ei tästä kirjasta ollut, mutta takakannen perusteella se vaikutti ihan luettavalta.

Tahmee von Lipwig on ammattihuijari. Sitten hän jää kiinni ja hänet hirtetään. Hämmästyksekseen Tahmee ei kuolekaan vaan hän kohtaa enkeliksi itseään kutsuvan lordi Vetinarin, joka tekee Tahmeesta uuden postimestarin. Hänen tehtävänsä on saada kirjeiden täyttämä postitoimisto uudelleen toimimaan. Avukseen Tahmee saa iältään vanhan nuoremman postinkantaja Vellin ja nuppineuloja keräilevän Stanleyn. Välkkytorneja ylläpitävä Kahmija Kullattu ei kuitenkaan ilahdu kilpailusta, jota posti aiheuttaa nopeille, mutta epäluotettaville välkkytorneille.

Aivan ensimmäiseksi huomion tässä kirjassa vei se, että se on jaettu lukuihin! Aiemmissa Pratchettin aikuisten kirjoissa lukuja ei ole ollut, vaan kaikki on kirjoitettu yhteen pötköön. En ole oikein pitänyt siitä ja siksi tämä kirja vaikutti jo sen puolesta mukavammalta. Itse kirjan juoni oli ihan mielenkiintoinen ja uusi tuttavuus Tahmee von Lipwig ihan kiinnostava hahmo. Ja huumori tietenkin kukki Pratchettille ominaiseen tapaan. Kirja ei kuitenkaan vienyt aivan täysin mukanaan.

Posti kulkee oli ihan mukava lukukokemus, mutta ei se miksikään suosikiksi noussut. Parasta kirjassa olikin sen huumori, joka sai nauramaan useampaan kertaan. Kiekkomaailma sarjan parhaimmistoon se kyllä nousee. Jos ei vielä ole tutustunut Kiekkomaailma sarjaan, niin tämä voisi olla yksi mahdollisuus aloittaa, sillä kirja on hyvin itsenäinen. Vanhoja tuttuja vilahtelee vain pienissä sivuosissa.
Arvosana: 3/5

Terry Pratchett: Posti kulkee
Englannin kielinen alkuteos: Going Postal (2004)
Karisto 2012
398 s.

30Koetus tilanne: 17 672 / 30 000

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti