keskiviikko 7. elokuuta 2013

Andrzej Sapkowski: Viimeinen toivomus

 Noituri sarjasta olen kuullut paljon kehuja ja siksi sen ensimmäinen osa Viimeinen toivomus on ollut jo kauan lukulistallani. Mutta vasta nyt se tarttui mukaan kirjastosta.

Viimeinen toivomus kertoo Geralt Rivialaisesta, joka on noituri. Noiturin tehtävä on auttaa ihmisiä pääsemään eroon kaiken maailman hirviöistä. Kirja koostuu novelleista, joissa jokaisessa Geralt saa vastaansa erilaisen olion. Novelleja sitoo löyhästi yhteen Järjen ääni -tarina, jota kerrottiin eteenpäin aina novellien välissä.

Viimeinen toivomus oli hiukan ristiriitainen kirja. Toisaalta novellimainen kerronta oli minusta hieman hankala ja kirja jäi sen takia hiukan sekavaksi. Toisaalta taas kirjan novellit olivat yksittäisinä tarinoina ihan hyviä. Pidin erityisesti siitä kuinka tarinoissa oli väännelty tuttuja satuja hiukan eri muotoon. Oli myös mukava päästä lukemaan vaihteen vuoksi ihan perinteistä fantasiaa. Ainoaksi ongelmaksi kirjassa muodostuikin sen rakenne. Tällainen novellikokoelma ilman kunnon juonta ei vaan oikein ole minun juttuni. Mutta kyllä minä silti tästä niin paljon pidin, että seuraaviinkin osiin on pakko tutustua.
Arvosana: 4 / 5

Andrzej Sapkowski: Viimeinen toivomus
Puolan kielinen alkuteos: Ostatnie zyczenie (1993)
WSOY 2010
333 s.

The Witcher -Noituri:
Viimeinen toivomus
Kohtalon miekka
Haltiain verta
Halveksunnan aika

30Koetus tilanne: 21 522 / 30 000

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti