sunnuntai 19. toukokuuta 2013

Orson Scott Card: Kisälli Alvin

Edelleen jatkoin Alvinin tarinan parissa.

Alvin on palannut Riuskan kylään ja opettaa siellä kaikille halukkaille Tekijän taitoja. Alvinin pikkuveli Calvin on kuitenkin valtavan kateellinen veljelleen, koska hänen kykyjään ei kukaan huomaa, vaikka hän osaa täsmälleen saman kuin Alvinkin. Siksi Calvin lähtee Eurooppaan samaan oppia ja vannoen kostoa Alvinille. Riuskan kylässä nuori Amy Sump on korviaan myöten rakastunut Alviniin. Kun Amy alkaa levitellä päiväuniaan totena, täytyy Alvinin lähteä Riuskan kylästä. Lopulta hän palaa Hatrackiin missä hänen entinen mestarinsa syyttää Alvinia varkaudesta.

Kisälli Alvin ei ollut yhtä mielenkiintoinen kirja kuin edellinen osa Oppipoika Alvin. Enimmäkseen kirjassa keskityttiin oikeusjuttuun, missä selvitettiin varastiko Alvin mestariltaan. Samalla kaivettiin esiin kaikki paha mitä Alvinin on joskus uskottu tehneen. Välillä kerrottin kuitenkin vähän myös Calvinista, mutta se jäi hiukan taka-alalle, kun Alvinin oikeuden käynti pääsi kunnolla käyntiin. Calvinistakin oli kyllä saatu aikaan melko ärsyttävä hahmo, josta ei voinut pitää ollenkaan. Muutenkin kirjassa esiteltiin melko paljon uusia hahmoja, joiden vihjattiin olevan tärkeitä tulevaisuudessa.

Kisälli Alvin oli ihan luettava kirja, mutta ei se sarjan edellistä osaa voittanut. Juonikaan ei pahemmin edennyt lukuun ottamatta Calvinin osuutta. Kuitenkin kirja eteni nopeasti ja sitä oli ihan kiva lukea.
Arvosana: 3½ / 5

Orson Scott Card: Kisälli Alvin
Englannin kielinen alkureos: Alvin Journeyman (1995)
Otava 2000
432 s.

Alvin sarja:
Seitsemännen pojan seitsemäs poika
Punainen profeetta
Oppipoika Alvin
Kisälli Alvin
Sydäntulet

30Koetus tilanne: 13 545 / 30 000

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti