sunnuntai 27. toukokuuta 2012

J.R. Ward: Herätetty rakastaja

Aluksi pieni varoitus. Jos et ole vielä lukenut Mustan tikarin veljeskunta sarjan toista osaa Ikuinen rakastaja ja et halua spoilaantua, niin lopeta lukeminen tähän. Tästä kirjasta on vaikea kertoa mitään, jos ei vähän kerro edellisen osan lopusta.
Ikuinen rakastaja kirjan lopussa lesser herra O kidnappasi vampyyri naaras Bellan. Herra O on rakastunut Bellaan ja pitää tätä siksi hengissä vaikka lessereiden elämän tehtävä on tappaa vampyyreja. Zsadist on hiukan kiinnostunut Bellasta ennen tämän sieppausta ja siksi hän etsii Bellaa uupumatta. sitten veljeskunta saa selville Bellan olinpaikan ja ryntää pelastamaan hänet Zsadist etunenässä.

Myös Bella on kiinnostunut Zsadistista, mutta heidän suhteensa tiellä on Zsadistin menneisyys veriorjana. Sen takia Zsadistin on vaikea kestää toisten kosketusta eikä hän pidä itseään tarpeeksi hyvänä hyvästä suvusta olevalle Bellalle. Herra O taas alkaa epätoivoisesti selvittämään minne Bella, hänen "vaimonsa" on joutunut. Onko tämä enää edes hengissä. Herra O:lle Bella on pakkomielle, joka haittaa jo hänen toimintaansa lesserinä.

Tästä kirjasta minulla oli ennen lukemista suuret odotukset, koska edellinen osa oli niin hyvä ja Zsadistia olen pitänyt koko sarjan mielenkiintoisimpana hahmona. Siksi pettymys oli suuri, kun varsinkin alussa tuntui, ettei tarina edennyt mihinkään. Sen jälkeen, kun Bella oli saatu pelastettua tuntui, ettei muuta tapahtunut kuin Zsadist velloi itsesäälissään kuinka hän ei ole tarpeeksi hyvä.

Kun Bella varovasti kuivasi Zsadistin rikki raastamaa ihoa hän sanoi: "Sinä olet puhdas."
    "Ehei, en ole. Ne todellakaan ole." Uroksen ääni kohosi, ja sen voima kasvoi pelottavalla tavalla. "Olen saastainen. Olen niin kovin, kovin likainen. Olen likainen, likainen..." Zsadistin puhe oli enää käsittämätöntä höpinää, sanat sekoittuivat toisiinsa, äänenvoimakkuus nousi, kunnes hysteria kimpoili kaakeleista ja täytti kylpyhuoneen.(Herätetty rakastaja s. 168 )


Hieman lisää jännitystä kirjaan toi se, että ilmassa oli pientä kolmiodraamaa Zsadistin, Bellan ja Zsadistin kaksoisveljen Phuryn välillä. Aika pian käy kuitenkin selväksi ettei Phurylla ole mitään mahdollisuuksia. Mielenkiintoista oli myös lukea Zsadistin ja Phuryn menneisyydestä. Se on kiinnostanut minua jo ensimmäisestä kirjasta lähtien.

Vaikka yli puolet kirjasta tuntui junnaavan enemmän tai vähemmän paikoillaan on viimeisellä sadalla sivulla tapahtumia niidenkin edestä. Jälleen kirjan lopussa jäi sen verran avoimia kysymyksiä, että kiinnostus seuraavaa kirjaa kohtaan kasvoi.
Arvosana: 4/5


J.R Ward: Herätetty rakastaja
Mustan tikarin veljeskunta #3
 Basam Books 2010
s. 486

1 kommentti:

  1. Minäkin pidin Zsadistia sarjan mielenkiintoisimpana hahmona, mutta tuon kirjan myötä hän muuttui mielestäni suht tylsäksi henkilöksi, mikä oli kyllä pettymys. :/

    VastaaPoista