sunnuntai 3. kesäkuuta 2012

L.J. Smith: Uusi aika 2: Varjosielut

Ja edelleen jatketaan vampyyrikirjojen parissa. Nyt oli vuorossa Vampyyripäiväkirjat sarjan kuudes osa. Ja taas varoitan, että tämä arvostelu tulee paljastamaan jotain myös sarjan edellisestä osasta.

Edellisessä osassa Damon huijasi Stefania ja tämä päätyi sen seurauksena vangiksi Pimeään ulottuvuuteen. Kirja päättyi siihen, että Elena, Damon ja Matt lähtivät pelastamaan Stefania. Tästä tilanteesta tämä kirja alkaa. Melko pia kuitenkin Matt palaa takaisin Fell's Churchiin ja Bonnie ja Meredith tulevat Elenan ja Damonin luokse ja yhdessä tämä nelikko menee Pimeään ulottuvuuteen. Siellä heidän täytyy etsiä Stefanin sellin avaimen puolikkaita kitsune Misaon antamien vihjeiden avulla. Avukseen he onneksi saavat muutamia paikallisia. Elenan ongelmana on myös Damon, joka päivä päivältä vetää häntä enemmän puoleensa.Pystyykö Elena olemaan uskollinen Stefanille?

Minusta tämä sarja menee koko ajan huonompaan suuntaan. Tässä kirjassa mielestäni suurin ongelma oli se, että se oli vähän sekava. Monta kertaa tuli tunne, että mitä ihmettä äsken oikein tapahtui ja piti palata hiukan takaisin. Kirjan tarina ei myöskään vetänyt kovin hyvin mukaansa. Iltaisin lukiessa alkoi melko pian väsyttää niin paljon, että piti lopettaa kesken.

Toinen ongelma oli, että en pidä ollenkaan Elenasta. Hän on aivan liian täydellinen. Koko ajan kehutaan kuinka kaunis, älykäs ja hyväsydäminen hän on. Huonoja puolia ei tunnu olevan jos ei lasketa sitä ettei hän osaa kunnolla käyttää uusia voimiaan. Nämä voimat ovat minulta kyllä menneet yli käsityskyvyn. Minusta ne ovat vähän turha lisäys tähän tarinaan.  Niillä Elenasta tehdään vain entistäkin erityislaatuisempi.

Totta puhuen kenen tahansa, miehen tai naisen, oli vaikea pysyä pitkään vihaisena Elena Gilbertille. Häntä ei voinut sanoa liian riehakkaaksi, kuten Bonnieta, eikä liian tyyneksi, kuten Meredithiä. Elena oli luonteeltaan juuri niin herttainen, että se riitti vastapainoksi hänen älykkäälle, toimeliaalle, alituiseen suunnitelmia laativalle mielenlaadulleen. Hän oli juuri niin myötätuntoinen, että se riitti kompensoimaan itsekkyyden, jota hän myönsi itsessään olevan, ja juuri niin poikkeava, ettei kukaan sanoisi häntä normaaliksi. (Varjosielut s.89)

Joka kerta takakannessa myös hehkutetaan, että Elenan täytyy valita Stefanin ja Damonin välillä. Vaikka Damonilla tuntui tässä kirjassa olevan paljon enemmän mahdollisuuksia kuin aiemmin, tuntuu silti siltä, että Elena teki valintansa jo ensimmäisessä kirjassa.

Tämä kirja keskittyi pääasiassa Stefanin pelastusoperaatioon ja vaikka mainittiin, että Fell's Churchissa on pahoja ongelmia, ei niiden ratkaisussa päästy ollenkaan eteenpäin. Siis ne jäävät seuraavaan osaan. Kirjan lopussa oleva koukku myös takaa sen, että vaikka en tästä kirjasta kovin paljon tykännyt, täytyy ihan mielenkiinnosta lukea seuraavakin osa.
Arvosana: 2/5


L.J. Smith: Uusi aika 2: Varjosielut
Vampyyripäiväkirjat 6
Otava 2011
s. 493

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti