torstai 16. elokuuta 2012

Erin Hunter: Keskiyö

Keskiyö aloittaa Soturikissa sarjassa uuden alisarjan Uusi profetia. Ajattelin vähän jo jättää Soturikissojen lukemisen sikseen, koska pari viime kirjaa on mielestäni toistanut itseään vähän liikaa ja ovat siksi olleet hiukan tylsiä. Jotenkin kuitenkin tulin tarttuneeksi tähän kirjaan, kun pikku siskoni oli sen lukenut. Ja kyllä kannatti.

Myrskyklaanin soturi Vatukkakynsi näkee unta, jossa Tähtiklaani varoittaa, että metsä on vaarassa ja tämän pitäisi mennä kuuntelemaan Keskiyötä. Pian selviää, että myös muissa klaaneissa on kissoja, jotka ovat nähneet saman unen. Nämä kissat lähtevät vaaralliselle matkalle selvittämään mitä Tähtiklaani oikein heille haluaa kertoa.

Aiemmissa kirjoissa päähenkilönä on ollut Myrskyklaanin nykyinen päällikkö Tulitähti, mutta tässä kirjassa tapahtuu sukupolven vaihdos. Kirjaa kerrotaan Vatukkakynnen, aikaisemmista kirjoista tutun Tiikerikynnen pojan, ja Tulitähden tyttären Lehtitassun näkökulmista. Uudet näkökulmat tekivät sarjalle ehdottomasti hyvää. Lisäksi kaksi näkökulmaa on hyvä myös siksi, että kun Vatukkakynsi lähtee muiden unen nähneiden kissojen kanssa matkalle, Lehtitassu kertoo mitä metsässä tapahtuu samaan aikaan.

Muuten kirja on aika tavallinen Soturikissa kirja. Ihmisiä eli Kaksjalkoja yritetään väistellä viimeiseen asti ja klaanien erimielisyydet alkavat jälleen tulla esiin. Mutta jälleen metsää uhkaa sellainen vaara, että neljän klaanin olisi yhdistettävä voimansa. Keskiyö oli kuitenkin pitkästä aikaa ihan mielenkiintoinen Soturikissa kirja. Kirja jäi hyvin jännittävään kohtaan ja tuntuu, että siinä vaiheessa kaikki ongelmat vasta alkavat. Siis seuraavaa osaa, Kuunnousua, odotellessa.
Arvosana: 4/5

Erin Hunter: Keskiyö (Midnight)
Soturikissat, Uusi profetia 1
Art House 2012
s. 296

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti