lauantai 11. elokuuta 2012

Rick Riordan: Merenjumalan poika

Olympoksen sankarit sarja on jatkoa viisi osaiselle Percy Jackson kirjasarjalle. Olympoksen sankareiden ensimmäisessä osassa Eksyneessä sankarissa Percy Jackson oli kadonnut. Siinä kerrottiin mitä tapahtuu tutussa kreikkalaisten puolijumalien leirissä. Sarjan toisessa osassa Merenjumalan pojassa selviää mitä Percylle on tapahtunut ja tutustutaan roomalaisten puolijumalien leiriin.

Naisten, avioliiton ja hedelmällisyyden jumalatar Juno on vaivuttanut Percyn kahdeksaksi kuukaudeksi uneen. Kun Percy viimein herää on unohtanut kaiken muun paitsi nimensä ja Annabeth nimisen tytön. Percy päätyy ensin roomalaisten puolijumalien leiriin, jonka nimi on Jupiterin leiri. Sieltä hänet lähetetään etsintäretkelle Alaskaan pelastamaan vangittua Kuolemaa Thanatosta, sillä muuten ei kukaan, ei viholliset eivätkä sankarit pysy kuolleina. Mukaansa Percy saa kuoleman ja rikkauden jumalan Pluton tyttären Hazelin ja sodanjumala Marsin pojan Frankin.

Merenjumalan poika noudattaa kaikista Percy Jacksonista kertovista kirjoista tuttua kaavaa. Joukko puolijumalia saa tehtävän, joka heidän pitää suorittaa muutamassa päivässä tai kaikille käy huonosti. Aluksi tehtävä vaikuttaa mahdottomalta. Matkalla taistellaan hirviöitä vastaan, kohdataan muutama kreikkalainen/roomalainen jumala ja muita kreikkalaisen/roomalaisen taruston olioita. Kuitenkin kirja on hauska. Se sai muutamaan kertaan nauramaan ihan ääneen. Lisäksi pidän siitä kuinka Riordan yhdistää kreikkalaista ja roomalaista tarustoa nykypäivään. Esimerkiksi tässä kirjassa selviää, että verkkokauppa Amazonia pitävät naissoturi amatsonit. Minua ilahdutti myös se, että vaikka tämä kirja keskittyi enemmän roomalaisten puolijumalien leiriin, esiintyy kirjassa Percyn lisäksi muutama muu aiemmista kirjoista tuttu hahmo.

Merenjumalan poikaa oli nautittavaa lukea. Kirja oli tuttuun tapaan hyvin vauhdikas. Suosittelen kuitenkin lukemaan ensin kaikki Percy Jacksonista kertovat aiemmat kirjat, sillä kirjassa oli paljon viittauksia niihin, kun Percyn muisti alkoi vähitellen palautua. Uusillakin henkilöillä on paljon mielenkiintoisia salaisuuksia, jotka saavat heti liimautumaan kirjan ääreen. Kirja jäi kutkuttavaan tilanteeseen, enkä malta odottaa, että seuraava osa ilmestyy.
Arvosana 4/5

Rick Riordan: Merenjumalan poika (The son of Neptune)
Olympoksen sankarit 2
Otava 2012
s. 509

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti