maanantai 3. syyskuuta 2012

Angie Sage: Varjo

Varjo on Septimus Heap sarjan toinen osa. Vuosi on kulunut Magiaa -kirjan tapahtumista. Septimuksesta on tullut parhaan velhon Marcia Overstandin oppilas. Septimuksen vanhin veli Simon on kateellinen siitä ja liittoutuu siksi entisen parhaanvelhon DomDanielin ja pimeyden kanssa. Sitten hän palaa kotiin ja katoaa samantien ottosisarensa prinsessa Jennan kanssa. Septimus näkee kaiken, mutta kukaan ei tunnu uskovan, että Jenna on siepattu. Septimuksen vanhemmat eivät voi uskoa vanhimman poikansa voivan tekevän mitään pahaa Jennalle ja Marcialla on muita ongelmia, kun  häntä seuraa itsepintainen varjo. Vain Septimuksen veli Nicko uskoo Septimusta ja yhdessä he lähtevät pelastamaan Jennaa.

Varjo oli hiukan erilainen kuin ensimmäinen osa. Magiaa kirjasta poiketen juoni ei ollut kovin suoraviivainen vaan kirjassa ajauduttiin eri tilanteesta toiseen ja siitä mitä alussa tapahtuu, ei todellakaan osaa arvata mitä lopussa sattuu. Se tekee kirjasta mielestäni vähän rikkonaisen ja sekavan. Varjo oli kuitenkin ehkä hauskempi kuin aikaisempi osa johtuen ehkä siitä, että kirjan henkilöt ja maailma olivat jo tuttuja. Melkein kaikki vanhat hahmot olivat mukana ja tutustutaan myös muutamaan uuteen, kuten Susipoikaan ja lohikäärme Tulipärskeeseen.

Varjo oli ihan mukavaa luettavaa juonen sekavuudesta huolimatta. Kirja oli piristävän hauska kirja, joka kyllä loppui aika yllättäen ja vähän siitä jäi sellainen fiilis, että kirja loppui kesken.
Arvosana: 4/5

Angie Sage: Varjo (Flyte)
Septimus Heap 2
WSOY 2007
s.361

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti