lauantai 8. syyskuuta 2012

Charlaine Harris: Pahan veren valtakunta

Pahan veren valtakunta on Sookie Stackhousesta kertovan kirjasarjan seitsemäs osa. Siinä Sookie joutuu Louisianan vampyyri kuningatar Sophie Annen palkkalistoille, kun Illinoisissa pidetään vampyyrien huippukokous. Sophie-Anne tarvitsee Sookieta lukemaan ihmisosallistujien ajatuksia. Sophie-Annen asema on heikentynyt hurrikaani Katriinan iskettyä hänen alueelleen ja kaiken lisäksi häntä syytetään miehensä, Arkansasin kuninkaan, murhasta. Huippukokous ei myöskään suju aivan ongelmitta, kun vampyyreita murhataan ja hotellista löytyy pommeja. Ja Sookie on tietenkin koko ajan tapahtumien keskipisteessä.

Pahan veren valtakunta on aika samanlainen kuin muutkin sarjan osat. Sookie seurustelee tässä kirjassa ihmistiikeri Quinnin kanssa, mutta myös Sookien ja Ericin verenvaihdon seurauksena syntynyt suhde syvenee. Tämä onkin ainoa romanttinen kuvio tässä kirjassa, joka jää hiukan taka.alalle, kun kaiken maailman juonittelu pääsee vallalle ja Sookien on pohdittava kuka on minkäkin teon takana. Koska ollaan vampyyrien huippukokouksessa kirjassa esiintyy paljon vampyyreita, että välillä menee ihan sekaisin vieraammista vampyyreista.

Pahan veren valtakunnan alku oli mielestäni hiukan yksitoikkoinen ja vaikka kirjassa sattui ja tapahtui ei kirja imenyt mukaansa. Vasta lopun tapahtumat saivat kirjan liimantumaan käsiini. Sookie ei ole mitenkään lempihahmojani ja sekin varmasti vaikutti asiaan. Loppu oli kuitenkin niin onnistunut, että jatkan sarjan lukemista.
Arvosana: 3/5

Charlaine Harris: Pahan veren valtakunta (All Together Dead)
Sookie Stackhouse #7
Gummerus 2012
s.364

1 kommentti:

  1. Olen miettinyt, josko joskus lukisin näitä Sookie-kirjoja. Aluksi en nimittäin ollut kovin ihastunut True Bloodiin; lämpenin sarjalle aika hitaasti. Antaas kattoo ny! =D

    VastaaPoista