lauantai 1. syyskuuta 2012

Cassandra Clare: Lasikaupunki

Varjojen kaupungit sarjan kolmannessa osassa Clary on vihdoin saanut selville kuinka hän voi saada äitinsä hereille. Claryn on mentävä varjometsästäjien omaan maahan Idrisiin ja etsittävä sieltä Ragnor Fell niminen velho. Jace ei halua, että Klaavi saa selville millainen taito Clarylla on ja yrittää estää Clarya lähtemästä valehtelemalla tälle lähtöajan. Tahtomattaan hän joutuu kuitenkin ottamaan mukaansa Claryn vampyyri ystävän Simonin. Clary ja tämän äidin ystävä ihmissusi Luke tulevat kuitenkin Idrisiin omia teitään. Idrisissä Clary kohtaa salaperäisen Sebastianin, joka muistuttaa Claryn unelmien prinssiä. Toisaalta Clary tuntee yhä vahvaa vetoa veljeensä Jaceen. Idrisissä ollaan kuitenkin sodan partaalla ja ainoa keino voittaa Valentine vaikuttaa olevan liittoutuminen varjometsästäjien entisten vihollisten alamaailman väen eli velhojen, ihmissusien, haltioiden ja vampyyrien kanssa. Suostuvatko varjometsästäjät siihen vai antautuvatko he mieluummin Valentinelle?

Lasikaupunki oli mielestäni ihan viihdyttävä tapaus. Jo viime kirjassa odotin, että Claryn äidin tilanteeseen olisi saatu muutos, mutta siinä tuntui, että Claryn äiti oli unohdettu täysin. Tässä kirjassa kaikki kuitenkin muuttui ja tapahtumat alkoivat heti alussa vyöryä eteenpäin. Kirja oli hyvin paljon sen oloinen, että sarja loppuu tähän. Tapahtui yllättävä paljastus (jonka minä kyllä arvasin jo kirjan alkupuolella), valmistaudutaan suureen lopputaisteluun ja kirjan lopussa kaikki on suurin piirtein hyvin. Kuitenkin sarjaan on luvassa vielä jatkoa ja vähän se saa pohtimaan, että onko se enää tarpeen. Olisiko ollut parempi lopettaa tähän?

Lasikaupunki oli mielestäni Varjojen kaupungit sarjan paras osa ainakin tähän mennessä. Se piti tiukasti otteessaan koko ajan. Ihan täysosuma se ei kuitenkaan ollut.
Arvosana: 4/5

Cassandra Clare: Lasikaupunki (City of Glass)
Varjojen kaupungit 3
Otava 2011
s. 480TUNNUSTUKSEN SÄÄNNÖT:
  1. Kiitä linkin kera bloggaajaa, joka tunnustuksen myönsi.
  2. Anna tunnustus viidelle (5) suosikkiblogillesi ja kerro siitä heille kommentilla.
  3. Kopioi post it-lappu ja liitä se blogiisi.
  4. Ole iloinen saamastasi tunnustuksesta, vaikka se onkin kerrottu vain post it-lapulla ja toivo, että omat lempibloggaajasi jakavat sen eteenpäin.

Sain VJ:ltä Mustemaailmani blogista tunnustuksen. Kiitos valtavasti. Se kannustaa jatkamaan tämän blogin kirjoittamista. Eteenpäin en kuitenkaan taida tätä tunnustusta tällä kertaa jakaa. Niin paljon se on jo kiertänyt lukemissani blogeissa, etten jaksa alkaa tutkimaan kuka sitä ei ole vielä saanut.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti