sunnuntai 2. kesäkuuta 2013

Jonathan Carroll: Naurujen maa

Tämä kirja päätyi lukulistalleni, koska luin jostain netistä, että kaikkien fantasiasta tykkäävien kannattaisi lukea tämä. Ja kyllä kirjan takakansikin lupaili ihan mielenkiintoista tarinaa.

Kuuluisan filmitähden poika Thomas Abbey ei ole koskaan oikein tiennyt mitä tekisi elämällään. Sitten hän keksii kirjoittaa elämänkerran rakastamansa kirjan kirjoittajasta Marshall Francesta. Vähän ennen lähtöään Francen kotikaupunkiin Galeniin, Thomas tapaa oudon naisen Saxony Gardenin, joka myös rakastaa Francen kirjoja ja haluaa auttaa Thomasta. Galenissa Thomas ja Saxony otetaan ennakko-odotuksiin nähden hyvin vastaan ja varsinkin Francen tytär Anna tekee Thomasiin suuren vaikutuksen. Mutta Galenissa kaikki ei ole sitä miltä näyttää ja pian Thomas huomaa outoja asioita tapahtuvan kaupungissa.

Naurujen maa oli melko erikoinen kirja, eikä se ollut sellainen millaisia yleensä luen. Aluksi se vaikutti ihan mielenkiintoiselta, mutta juonen hidas eteneminen teki siitä vähän tylsän. Myöskään kirjan henkilöistä en pitänyt. Thomas ja Saxony tuntuivat vain riitelevän koko ajan ja sitten saadankin hiukan kolmiodraamaa, kun kirjailija Marshallin tytär Anna liittyy mukaan tarinaan. Kuitenkin tuntui, että kunnon tunnetta henkilöiden välillä ei kuitenkaan ollut. Mielenkiintoisinta kirjassa olikin kaikki oudot tapahtumat ja ainoa syy miksi kirjaa jaksoi lukea oli, että halusi saada selityksen kaikille tapahtumille. Kirjan loppu oli mukavan yllättävä ja erilainen.

Mieleenpainuvin asia Naurujen maasta oli sen mysteerinen tunnelma ja halu saada selville, mikä Galenissa oikein tapahtuu. Kirja jätti minut kuitenkin vähän kylmäksi. Välillä täytyi ihan pakottaa itsensä lukemaan sitä. Loppua kohti kirja kyllä meni kiinnostavammaksi ja se vähän nostaa arvosanaa. Jos mysteereistä tykkää niin kannattaa lukea.
Arvosana: 3 / 5

Jonathan Carroll: Naurujen maa
Englanninkielinen alkuteos: The Land of Laughs (1980)
Loki-Kirjat 2005
279 s.

30Koetus tilanne: 14 949 / 30 000

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti