sunnuntai 3. marraskuuta 2013

Charlaine Harris: Samaa verta

Sookie Stackhouse kirjat eivät kuulu suosikkeihini, mutta ne ovat yleensä aika viihdyttäviä ja nopealukuisia kirjoja. Siksi varmaan jaksoin tämän sarjan kymmenennenkin kirjan lukea.

Sookie on toipumassa keijusodasta ja suhde Ericin kanssa kukoistaa. Mutta kyllä ongelmiakin ilmenee. Sookien tontilla havaitaan liikkuvan keijuja, joiden aikeista Sookie ei tiedä mitään. Sitten hänen mailtaan löydetään ruumis. Ja ettei elämä olisi liian helppoa ilmestyy vierailulle Ericin luoja Appius Livius Ocella uuden suojattinsa kanssa.

Aiemmat Sookie Stackhouse kirjat ovat olleet hyvin vauhdikkaita ja niiden parissa ei ole juuri tylsiä hetkiä tullut. Tämä kirja kuitenkin lähti liikkeelle aika hitaasti ja alussa ehdin vähän tylsistyä. Muutenkin tämän juoni oli vähän hajanainen. Kirjassa oli paljon pieniä tapahtumia joilla ei tuntunut olevan paljon yhteyttä toisiinsa. Mielenkiintoisinta tässä kirjassa mielestäni oli Appius Liviuksen suojatti Aleksei. Hänen mukaan tuomisena kirjaan oli ihan kiva oivallus, mutta ei hän kuitenkaan tätä kirjaa pelasta. Vähän turha kirja.
Arvosana: 2½ / 5

Charlaine Harris: Samaa verta
Englannin kielinen alkuteos:Dead in the Family (2010)
Gummerus 2013
353 s.

Sookie Stackhouse sarja:
Veren voima
Veren janoa Dallasissa
Kylmäveristen klubi
Veren imussa
Verta sakeampaa
Veren perintö
Pahan veren valtakunta
Veren sitomat
Pedon veri
Samaa verta
Veren muisti
Veri kielellä

30Koetus tilanne: 28 133 / 30 000

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti