lauantai 21. heinäkuuta 2012

L.J. Smith: Uusi aika 3: Sydänyö (Vampyyripäiväkirjat 7)

Aivan ensimmäiseksi varoitan taas, että tässä arvostelussa paljastan  joitain asioita sarjan edellisistä osista, joten älä lue pitemmälle, jos et halua spoilautua.

Sydänyö jatkuu, siitä mihin edellinen osa Varjosielut jäi. Kitsunet ovat saaneet Fell's Churchin lapset hulluiksi ja Elenan, Stefanin, Bonnien, Meredithin, Mattin ja Damonin on keksittävä jotain, millä pelastaa kaupunki. Lisäksi Damon on muuttunut ihmiseksi. Siksi Damon lähtee takaisin Pimeään ulottuvuuteen, löytääkseen, niin vahvan vampyyrin, että se muuttaisi hänet yhtä vahvaksi vampyyriksi kuin hän oli ennen muutosta. Bonnie päätyy vahingossa Damonin mukaan.Stefan ja Elena lähtevät heidän peräänsä, kun taas Matt ja Meredith jäävät puolustamaan Fell's Churchia.

Vampyyripäiväkirjat sarja on minusta huonontunut koko ajan. Siksi en odottanut tältä kirjalta suuria ja luin sen vain, koska halusin tietää miten taistelu kitsuneita vastaan päättyy. Minun oli hiukan hankala seurata kirjan tapahtumia ja usein täytyi palata hiukan taaksepäin lukemaan, mitä äsken oikein tapahtui. Elena oli aivan yhtä ärsyttävän täydellinen kuin aiemminkin. Meredithistä paljastui uusia mielenkiintoisia puolia, mutta niiden käsittely jäi mielestäni hiukan puolitiehen, kun loppua kohti keskityttiin lähinnä Pimeän ulottuvuuden tapahtumiin. Näin paljastukset Meredithistä jäivät hiukan irrallisiksi tarinasta. Loppu oli muutenkin vähän outo. Ensin kerrottiin Fell's Churhin taistelusta ja kerrottiin miksi niin kävi ja vasta sitten, mitä tapahtui samaan aikaan Pimeässä ulottuvuudessa ja joka johti tapahtumiin Fell's Churchissa. Se vähän pilasi jännityksen, kun tiesi mitä tulee tapahtumaan. Loppu oli muutenkin minun makuuni liiankin onnellinen.

Sydänyö ei ollut kovin viihdyttävä kirja, vaan herätti enemmänkin ärtymystä muutamilla yksityiskohdiltaan. Tulipahan kuitenkin luettua ja samalla päätin, että jos tälle vielä tulee jatkoa taidan jättää ne väliin. Ehkä tämä uppoaa paremmin hiukan nuorempiin lukijoihin, mutta minusta tämä oli vain ärsyttävä kirja.
Arvosana: 1/5


L.J. Smith: Uusi aika 3: Sydänyö
Vampyyripäiväkirjat 7
Otava 2012 
s. 462

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti