sunnuntai 29. heinäkuuta 2012

Cassandra Clare: Luukaupunki

Clary Fray näkee kuinka kolme nuorta tappaa sinitukkaisen pojan. Kukaan muu ei kuitenkaan tunnu näkevän näitä nuoria. Pian tämän jälkeen Claryn äiti katoaa. Clary päätyy yhteen näiden tappaja nuorten kanssa, jotka paljastuvat varjometsästäjiksi, jotka tappavat muista ulottuvuuksista tulleita demoneja. Yhdessä erään varjometsästäjän, Jacen, kanssa Clary alkaa selvittämään menneisyyttään ja yrittää pelastaa äitinsä.

Luukaupunki oli aika vauhdikas kirja. Montaa sivua ei tarvinnut lukea, kun jo alkoi tapahtua ja veripisarat roiskua. Tämä oli taas niitä kirjoja joissa yliluonnollinen maailma on luotu tähän meidän maailmamme rinnalle ja tavallisessa maailmassa varttunut tyttö joutuu yhtäkkiä keskelle kaikkea uutta. Ja pakollinen kolmiodraamakin on tietenkin mukana. Onhan näitä jo nähty vaikka kuinka paljon. Mutta silti luin tätä kirjaa mielelläni. Kirjan alussa oli paljon arvoituksia, joihin alettiin saada vähitellen vastauksia. Joiltain osin kirja oli kyllä hiukan ennalta arvattava, mutta pääsi se yllättämäänkin muutamaan kertaan. Kirjan henkilötkin olivat ihan mielenkiintoisia vaikka kukaan heistä ei tehnyt minuun erityisen suurta vaikutusta.

Luukaupunki oli mielestäni hyvä sekoitus toimintaa ja arvoituksia. Pitkästymään ei tämän kirjan kanssa päässyt. Seuraava osakin täytyy siis jossain vaiheessa lukea.
Arvosana 4/5

Cassandra Clare: Luukaupunki (City of Bones)
Varjojen kaupungit #1
Otava 2009
s.443

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti