sunnuntai 8. heinäkuuta 2012

J.R. Ward: Varjeltu rakastaja

Phuryn ajatuksissa velho aloitti litaniansa ja luetteli esimerkki esimerkin perään tapauksia, joissa soturi oli aiheuttanut pettymyksiä: alkaen nykyhetkestä, yhteentörmäyksistä Zsadistin ja Wrathin kanssa, kaiken lessereihin liittyvän paskan kautta menneisyyden epäonnistumisiin perheen parissa.
   Phury oli riittämättömän kelvoton kaikilla elämänalueilla ja joka taholta kahlittuna.
   Ainakin Cormia voisi vapautua tästä kiduttimesta. Vapautua Phurysta.
(Varjeltu rakastaja s.172)

Phury on lupautunut Esiurokseksi ja hänen pitäisi saada lapsia 40 Valitun kanssa. Ensimmäiseksi puolisoksi hänelle on valittu Cormia. Jälleen kerran pääparin tarina on samankaltainen kuin edellisissä kirjoissa. Phury kamppailee menneisyytensä kanssa ja muutenkin hänen elämänsä menee aikamoista alamäkeä. Eikä Phury usko, että Cormia haluaa olla hänen kanssaan, koska tämä pakotettiin Ensimmäiseksi Puolisoksi. Cormia taas ei halua mitään niin paljon kuin olla Phuryn kanssa.

Tällä kertaa Phuryn ja Cormian tarina jäi melkeinpä sivuosaan, kun Johnin ja tämän kavereiden Qhuinnin ja Blayn elämässä tapahtui merkittäviä muutoksia, kun he tappelevat vakavin seurauksin Lashin kanssa. Vaikka siitäkin oli ihan mielenkiintoista lukea, olisin halunnut lukea enemmän Phurysta ja Cormiasta. Kirja oli jo melkein lopussa, kun heidän tarinassaan päästiin eteenpäin. Toisaalta tässä kirjassa tapahtui taas jotain mitä olen odottanut jo pitkään.

Varjeltu rakastaja oli aivan yhtä vetävä kirja kuin edellisetkin osat. Sota lessereiden ja vampyyrien välillä nytkähti taas hiukan uuteen ja yllättävään suuntaan. Pääparin jääminen vähälle huomiolle vähän haittasi, mutta toisaalta muista henkilöistä kertominen sai aikaan sen, ettei tarina tuntunut niin paljon edelliseten osien toistolta. Mielenkiinnolla alan lukemaan mihin suuntaan tarina lähtee Koston rakastajassa, joka odottaakin jo yöpöydälläni. Ensin taidan vain lukea jotain muuta.

J.R. Ward: Varjeltu rakastaja
Mustan tikarin veljeskunta # 6
Basam Books 2011
s. 620

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti