sunnuntai 24. kesäkuuta 2012

J. R. Ward: Sitomaton rakastaja

Jane ilmoitti sydämen pettämiseen liittyvät hätätoimet alkamaan ja nojautui alas potilaan puoleen. "Älä edes harkitse", hän tiuskaisi. "Jos kuolet käsiini saan kunnon hepulin.
   Yllättäen ja kaikkien lääketieteen lainalaisuuksien vastaisesti miehen silmät rävähtivät auki ja kohdistuivat katsomaan Janea. 
(Sitomaton rakastaja s. 107)

Tässäkin kirjassa juoni on melkein samanlainen kuin edellisissäkin sarjan kirjoissa. Päähenkilö, tällä kertaa Vishous, kohtaa rakkaansa, tässä kirjassa kirurgi Jane Whitcombin. Heidän suhteensa tiellä on ensin liuta ongelmia ja samalla päähenkilö joutuu kamppailemaan menneisytensä traumojen kanssa. Mutta lopussa, yllätys yllätys, kaikki ongelmat ratkeavat ja rakastavaiset saavat toisensa tavalla tai toisella.

Vishous on aiemmissa kirjoissa ollut hiukan salaperäinen hahmo ja tässä kirjassa saadaan tietää hänestä ja hänen menneisyydestään paljon lisää. Varsinkin Vishousin vanhempien henkilöllisyyden selvimiäminen alussa oli mielenkiintoinen ja yllättävä tieto. Jane taas oli mukava hahmo, johon minun oli helppo samaistua. Juuri sen takia en pitänytkään lopusta kovin paljon.

Tässä kirjassa ei lessereiden näkökulmasta kerrottu mitään, joka oli todella suuri plussa. Mutta parin edellisen kirjan tapaan Johnin näkökulma oli käytössä ja kaikeksi onneksi hänen tarinassaan päästiin hiukan eteenpäin. Muuten hänen näkökulmastaan kerrotut osat olisivat olleet jo hiukan yksitoikkoisia. Myös Phuryn näkökulma oli mukana ja se oli toisaalta ihan ymmärrettävää sillä Phuryn merkitys tarinalle oli melko tärkeä. Samalla alustettiin jo seuraavaa kirjaa, jossa Phury näyttää olevan päähenkilönä.

Muiden Mustan tikarin veljeskunta sarjaan kuuluvien kirjojen tapaan tämä oli taas melko koukuttava kirja. Arvosana laskee yhden pykälän vain sen takia, etten pitänyt lopusta.
Arvosana: 4/5


J.R. Ward: Sitomaton rakastaja
Mustan tikarin veljeskunta # 5
Basam Books 2011
s. 586

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti