keskiviikko 26. joulukuuta 2012

Cassandra Clare: Langenneiden enkelten kaupunki

Langenneiden enkelten kaupunki jatkaa Claryn, Jacen ja muiden varjometsästäjien tarinaa. Varjojen kaupungit sarjan edellisessä osassa Jace ja Clary pääsivät viimeinkin yhteen. Nyt kaikki vaikuttaisi olevan hyvin. Clary harjoittelee tullakseen varjometsästäjiksi ja seurustelee Jacen kanssa. Ongelmia alkaa kuitenkin pian ilmaantua. Jace näkee unia, joissa hän tappaa Claryn ja pelkää, että tekee sen joskus oikeassakin elämässä. Siksi hän alkaa vältellä Clarya. Se taas saa Claryn uskomaan, ettei Jace ehkä rakastakkaan häntä enää. Claryn vampyyriystävällä Simonilla on omia ongelmia. Sen lisäksi, että hän tapailee sekä varjometsästäjä Isabelleä että ihmissusi Maiaa, yrittää joku kovasti tappaa hänet.

Vaikka edellisen osan Lasikaupunki luettuani epäilin kannattaako sarjaa enää jatkaa, niin kyllä tämä kirja imaisi mukaansa. Jacen ja Claryn suhteen vaikeuksista oli ihan mielenkiintoista lukea. Samoin kiinnostava oli myös Maian ja hänet ihmissudeksi muuttaneen ex-poikaystävän tapaaminen. Simon oli aikaisempaa suuremmassa osassa ja kamppaili tullakseen sinuiksi sen kanssa, että on vampyyri.

Langenneiden enkelten kaupunki on täynnä vauhtia ja vaarallisia tilanteita, mutta mahtuu mukaan myös suuria tunteita. Kirjassa oli useampikin pari joilla oli rakkaushuolia. Loppu oli jännittävä ja kirja jäikin taas hyvin jännittävään tilanteeseen. Jännityksellä jään odottamaan jatkoa.
Arvosana: 4/5

Cassandra Clare: Langenneiden enkelten kaupunki (City of Fallen Angels)
Varjojen kaupungit IV
Otava 2012
s. 398

1 kommentti:

  1. Olen lukenut koko sarjan ja pidin kovasti. Olen itse asiassa lukenut muutaman kirjan sarjasta jo moneenkin kertaan. Jace on ehdottomasti lempihahmoni. ♥

    VastaaPoista