sunnuntai 16. joulukuuta 2012

Charlaine Harris: Veren sitomat

Kahdeksannessa Sookie Stackhouse -kirjassa Sookielle sattuu ja tapahtuu jälleen kerran. Ensin Sookie yritetään tappaa useampaan kertaan ja useita naispuolisia ihmissusia tapetaan. Kahtiajakautuneessa laumassa molemmat puolet syyttävät toisiaan ja sodan syttyminen on lähellä.

Kun ihmissusien ongelmat on selvitetty on vampyyrien ongelmien vuoro. Lousianan vampyyri kuningatar Sophie-Anne loukkaantui pommiräjähdyksessä vampyyrien huippukokouksessa. Siksi Lousiana olisi helppo vallata itselleen ja siihen tilaisuuteen tarttuu eräs vampyyrikuningas. Lisäksi Sookiella on useita muita pienempiä ongelmia, kuten Tanya, joka kiusaa häntä Sookien tappamana Debbie Beltin siskon käskystä. Sookien veljellä Jasonilla ja tämän vaimolla Crystalilla on ongelmia. Ja kaiken lisäksi Sookien poikaystävä ihmistiikeri Quinn on kadonnut.

Tässä Sookie Stackhouse kirjassa ei oikeastaan ollut kovin yhtenäistä juonta vaan joka päivä tuntui olevan uudet ongelmat. Yhtenä yönä selvitetään ihmissusien ongelmia ja jo heti seuraavana hypätään vampyyrien ongelmiin. Oikeastaan tuntui, että tässä kirjassa vähän siivottiin tilanteita jatkoa varten, kun muutamaan ongelmaan saatiin ratkaisu. Ihan viihdyttävää lukemistahan nämä kirjat on jos haluaa vauhtia ja vaarallisia tilanteita. Kovin suuria tunteita nämä kirjat eivät kyllä herätä.
Arvosana: 3/5

Charlaine Harris: Veren sitomat (From Dead to Worse)
Sookie Stackhouse # 8
Gummerus 2012
s.346

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti