lauantai 5. tammikuuta 2013

J.R. Ward: Vapautettu rakastaja

Kuvan lähde: www.basambooks.com
Mustan tikarin veljeskunnan jäsenen Vishousin  kaksoissisar Payne loukkaantui vakavasti sarjan edellisessä osassa Minun rakastajani. Vapautettu rakastaja kirja jatkaa tästä. Ihmiskirurgi Manuel Manello haetaan vampyyrien kartanoon auttamaan Paynea. Heti kun Payne ja Manello näkevät toisensa, he alkavat tuntea vetoa toisiinsa. Manuelin eli Mannyn ei kuitenkaan ole tarkoitus jäädä vampyyrien luokse vaan Paynen leikattuaan on tarkoitus, että Mannyn muistista pyyhitään kaikki vampyyreihin liittyvä.

Mannyn ja Paynen lisäksi kirjassa käsitellään myös Vishousin ja Janen suhdetta. Vishousille on yllätys, että hänellä on kaksoissisar. Hän ei tiedä miten suhtautua tähän ja on siksi ylisuojeleva. Se aiheuttaa ongelmia paitsi Vishousin ja Mannyn välille myös Vishousin ja Janen suhde on koetuksella.

Nuo kaksi eniten käsiteltyä juonen haaraa oli ihan mielenkiintoisia, mutta varsinkin ihmisetsivien Jose de la Cruzin ja Thomas DelVechion naisten murhaajan etsiminen jäi minusta hiukan irralliseksi muusta kirjasta. Toisaalta Euroopasta Amerikkaan siirtyvä vampyyriäpärien joukko vaikutti ihan mielenkiintoiselta ja vaikka heidän roolinsa tässä kirjassa jäi aika pieneksi uskon, että heistä tullaan kuulemaan vielä tulevaisuudessa. Positiivista oli, että lesserit eivät saaneet suunvuoroa, mutta yllättävän pieneksi jäi heidän roolinsa kirjassa, vaikka kirjassa väitettiin, että sota heitä vastaan on käymässä kovemmaksi.

Vapautettu rakastaja ei oikein nyt iskenyt minulle. En tiedä mikä siinä oli, mutta kirjaa ei jaksanut lukea ihan niin suurella innolla kuin aiempia osia. Kuitenkin kirjassa oli myös niitä hyvin mielenkiintoisia kohtia, mutta jotenkin minua vain ärsytti ne muka ongelmat, jotka olivat Mannyn ja Paynen onnen tiellä. Tuntui, että samanlaisia ongelmia oli käsitelty jo aiemmissa osissa, missä pääparina oli ihminen ja vampyyri. Siis kirja oli mielestäni jo hiukan aiemman toistoa.
Arvosana: 3/5

J.R. Ward: Vapautettu rakastaja (Lover Unleashed)
Mustan tikarin veljeskunta # 9
Basam Books 2012
s.595

30Koetus tilanne: 595/30 000

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti