torstai 10. tammikuuta 2013

Kristiina Vuori: Näkijän tytär

Kuvan lähde: www.tammi.fi
Margareeta Starkin kimppuun hyökätään metsästysretkellä. Sen seurauksena saa Margareeta punatukkaisen tyttären Eiran. Margareetan mies Klaus ei tunnusta tyttöä omakseen, mutta Margareetan isä Ulf, jolla todellinen valta on, pitää Eiran puolta. Samoihin aikoihin talousemäntä Ursula tulee raskaaksi ja väittää, että lapsi on Ulfin. Koska Ulfilla ei ole elossa olevaa poikaa, menee hän naimisiin Ursulan kanssa.

Eira ja Ursulan poika Rikhard varttuvat erottamattomina Teinperissä. Eiran eläm ei ole kuitenkaan kovin helppoa. Hän on nimittäin perinyt isältään kyvyn nähdä näkyjä ja parantaa sairaita. Näitä taitoja ei kuitenkaan arvosteta katolisessa Teinperissä. Ja vaikka Eira ja Rikhard ovat hyviä ystäviä, niin Rikhardin äiti Ursula tahtoo varmistaa, että koko Ulf Starkin perintö menee Rikhardille ja että Eira ei saa mitään. Eiran varttuessa muuttuu myös suhde Rikhardiin syvemmäksi. Mutta samalla Eira näkee unia ilveksen silmäisestä pojasta.

Näkijän tytär lähti liikkeelle vähän hitaasti ja alussa olinkin vähän pettynyt kirjaan. Mutta kun vauhtiin päästiin niin täyttyivät myös minun kirjalle asettamat odotukset. Kirja oli jännittävä, siitä löytyi kolmiodraamaa, vehkeilyä ja vähän yliluonnollisuuttakin. Kirjan kieli oli hiukan vanhahtavaa, mutta hyvällä tavalla. Se sai aikaan tunnelman, että nyt ollaan 1200-luvun Suomessa. Lopusta löytyi myös selvitys kirjan maailmasta, joka oli mielenkiintoista luettavaa. Siitä selvisi mitkä kirjan henkilöt ja paikat ovat olleet oikeasti olemassa.

Kaiken kaikkiaan Näkijän tytär oli oikein miellyttävä lukukokemus. Siinä oli mukava sekoitus aiheita, joista oli mielenkiintoista lukea. Suosittelen.
Arvosana: 4/5

Kristiina Vuori: Näkijän tytär
Tammi 2012
s. 569

30Koetus tilanne: 1164/30 000

1 kommentti:

  1. Luin kirjan äitini suosittelemana, mutta alussa ajattelin jättää sen kesken. Kun kuitenkin jatkoin sitä, totesin, että se oikeastaan oli ihan hyvä. ;D

    VastaaPoista