lauantai 6. huhtikuuta 2013

Liebster Award -tunnustus

Annami Anna minun lukea enemmän -blogista muisti minua tällaisella tunnustuksella. Kiitos!
Tunnustuksen säännöt ovat:
1. Kiitä ihmistä jolta sait tunnustuksen. Tehty.
2. Vastaa sinulle esittettyihin 11 kysymykseen.
3. Keksi 11 kysymystä.
4. Jaa tunnustus 11 blogille, joilla on alle 200 lukijaa.

Tässä on minulle esitetyt kysymykset ja vastaukset niihin.

1. Jos saisit opiskella tai olla ammatiltasi ihan mitä tahansa muuta kuin mitä nyt olet, mitä valitsisit?
Jollekin käsityöalalle olisin varmaan hakenut, jos siinä olisi paremmat mahdollisuudet elättää itsensä. Toisaalta tykkään paljon matematiikasta niin voisin opiskella vaikka insinööriksi.

2. Mikä kirja on saanut sinut itkemään?
Monikin kirja. Esimerkiksi Harry Potterit, Nälkäpeli, Tulen ja jään laulu -sarjan muutamat kirjat, Taru sormusten herrasta -sarjan loppu. Ylipäätään sellaiset kirjat, joissa kuolee jokin sellainen henkilö, josta tykkään.

3. Mikä on parasta keväässä?
Se, kun aurinko lämmittää ihanasti ja koko ajan tulee valoisampaa. Myös se, että lumi sulaa ja saa kaivaa pyörän talviteloilta on ihanaa.

4. Mikä kirja on jostakin käsittömättömästä syystä pölyttynyt pitkään kirjahyllyssäsi?
Italo Calvinon Näkymättömät kaupungit. Sain sen lukion toisen vuoden keväällä palkinnoksi, kun olin suorittanut kirjallisuusdiplomin. Kirja vaikuttaa kyllä ihan mielenkiintoiselta, mutta jostain syystä en ole vain saanut koskaan aloitettua sitä. Jos nyt lupaan, että luen sen viimeistään ensi kesänä.

5. Mikä on suosikkisi nuortenkirjallisuuteen luokiteltavista kirjoista?
Harry Potterit ovat suosikkejani kaikista lukemistani kirjoista, siis myös nuorten kirjoista. Nälkäpeli kirjasta tykkäsin myös paljon.

6. Kuka on suosikkirunoilijasi?
Minä en paljon runoja lue, mutta Heli Laaksosen murre runot on kyllä ihan hauskoja.

7. Mikä kirja sinulla on kesken tällä hetkellä?
Terry Pratchettin Vapaat pikkumiehet. Olen lukenut tämän jo kerran joskus vajaa kymmenen vuotta sitten, mutta silloin en oikein siitä tykännyt. Nyt päätin kokeilla uudestaan.

8. Minkä kirjan jonkun sivuhenkilön rooliin haluaisit astua yhden päivän ajaksi?
Aika vaikea kysymys. Yleensä lukemissani kirjoissa on ainakin aluksi elämä niin surkeaa, että siellä ei haluaisi mielellään olla mukana. Ollaan tylsä ja vastataan taas Harry Potter. Tylypahkassa olisi varmaan ihan kiva viettää yksi päivä.

9. Mikä oli lapsuuden suosikkikirjasi?
Minulle luettiin lapsena paljon, mutta mitään suosikkikirjaa ei kyllä tule mieleen. Ainakin Pupu Tupuna, Miina ja Manu, Richard Scarryn ja Mauri Kunnaksen kirjat olivat tuttuja. Kun 7-vuotiaana opin lukemaan, suosikeiksi nousivat nopeasti Timo Parvelan Ella -kirjat ja Anni Polvan Tiina -kirjat.

10. Mikä on huonoin puoli kirjablogin pitämisessä?
Hankaluus kirjoittaa jostain kirjasta niin, ettei paljasta siitä liikaa, mutta kuitenkin niin, että blogini lukijat saavat jonkinlaisen kuvan kirjasta. Joskus on vaikea vetää rajaa mitä kertoa kirjasta ja mitä jättää kertomatta.

11. Minkä kirjan ilmestymistä odotat tällä hetkellä eniten?
Mitä olen nyt kustantamoiden uusia katalogeja tutkinut niin vaikuttaa siltä, että nyt kesällä ja syksyllä ilmestyy paljon mielenkiintoisia kirjoja. Tulen ja jään laulu sarjan viidennen osan suomennosta Lohikäärmetanssi, odotan, mutta toisaalta olen sen jo lukenut englanniksi niin en niin paljon. Toisaalta kuudetta osaa siihen odotan, myös paljon. Annukka Salaman Piraijakuiskaaja kiinnostaa myös paljon. Kuten myös Rick Riordanin Athenen merkki. Pitäisi varmaan kirjoittaa ihan oma postaus odottamistani kirjoista.

En tällä kertaa jaksa keksiä uusia kysymyksiä, mutta jos joku haluaa vastata näihin mihin minä vastasin niin siitä vaan.

1 kommentti:

  1. Oli mukavaa lukea vastauksesi. :) Minäkin varmaan viettäisin päivän Tylypahkassa, jos siihen olisi mahdollisuus.

    VastaaPoista